Locatii pentru petreceri _avantaje si dezavantaje

De fiecare data cand vrem sa organizam o petrecere sau un altfel de eveniment, pe langa langa invitati, materiale, meniuri, trebuie sa ne gandim si la locul in care dorim ca acest eveniment sa se desfasoare….daca s-ar putea, fara probleme si fara “batai de cap”

Avand in vedere ca am o experienta in acest domeniu, al organizarii de petreceri, am avut ocazia sa merg in diferite locatii ca sa “petrec” alaturi de invitati, sa anim atmosfera…. Asa se face ca acestea pot fi:

* Spatii de joacă special amenajate pentru copii: Locatiile pot sa fie atat in mall-uri, unde lasam copiii in timpul in care noi ne facem cumparaturile, cat si in cluburi pentru copii cu activitati extrascolare. De asemenea, pot sa fi chiar spatii special amenajate pentru petreceri de copii- Acestea de obicei beneficiază de loc suficient, meniuri atât pentru copii cât şi pentru părinţi, o supraveghere atentă şi un animator. Insă dezavantajul acestui aranjament este că o petrecere la spaţiile de joacă poate fi destul de costisitoare şi s-ar putea sa nu beneficiaţi de o diversitate prea mare.
Vă pot ajuta să găsiţi spaţiul pe care îl doriţi in functie de varsta copilului, locul in care locuiti dumneavoastra, numarul invitatilor, in oras, sau chiar de ce servicii vreti sa aveti parte la eveniment.

* Restaurante/Cofetarii: Exista asfel de locatii care ofera spatiu pentru organizari de petreceri, nu trebuie sa le platiti chirie, va bucurati de locatie in schimbul consumatiei de la ei. Când alegeţi un restaurant, asiguraţi-vă că puteţi delimita spaţiul petrecerii prin decoraţii cu baloane sau alte metode, deoarece în aceste locaţii copiii au tendinţa de a merge să exploreze spaţiul şi puteţi avea surprize neplăcute. Dacă vă hotărâţi să faceţi petrecerea la restaurant, atunci sigur aveţi nevoie şi de un animator cel putin. Vă pot sugera câteva restaurante sau cofetarii care sunt destul de generoase ca spaţiu, in care pot avea loc adevarate petreceri.

*Inafara localitatii, la pensiuni, la munte: Este o idee buna sa iesiti din oras. Acum exista o multime de pensiuni care isi ofera spatiul pentru organizare de evenimente, mai ales daca petrecerea se prelungeste cu cateva zile…..Au atat sala de restaurant cat si curte sau gradina de vara. In cadrul acestor iesiri invitatii pot sa dispuna de activitati precum tir cu arcul painboll, sau chiar sala de fitness, masaj, etc. Dezavantajul este ca necesita costuri pentru cazarea invitatilor, masa acestora, transportul, pe langa tot ce tine de organizarea petrecerii…In schimb aceste evenimente pot sa fie de neuitat si cateodata se merita sa investim in ele.

* In strainatate : Ai visat sa iti faci petrecerea undeva inafara Romaniei ? acum acest lucru este posibil. Evident, contracost, dar se poate…..Exista animatori pentru petreceri (clowni, magicieni, ursitoare, etc), care accepta sa urmeze grupul de invitati oriunde se desfasoara evenimentul : In statiuni de munte in Alpi, sau pe plaja insorita a Marii Mediterane., in parcuri de distractii sau la tine acasa (daca aceasta este undeva inafara Romaniei)….

* La Grădiniţă: o alternativă mai puţin costisitoare ar fi să faceţi petrecerea la grădiniţă. Ne ocupăm de petreceri la grădiniţe aproape zilnic şi putem spune că sărbătoritul este foarte încântat să fie "vedeta zilei" în timp ce noi le oferim copiilor un adevărat spectacol cu animaţie, jocuri şi dans, după care sunt servite tortul şi răcoritoarele. Noi colaborăm cu câteva grădiniţe din Cluj care vă pot închiria spaţiul chiar şi pentru week-end. Avantajul este că puteţi să aduceţi dumneavoastră mâncarea pentru copii şi astfel petrecerea este foarte rentabilă din toate punctele de vedere.

* Acasă - De ce nu? Cine nu isi aduce aminte de petrecerile care le-am dat chiar la noi acasa si au fost printre cele mai reusite....Acum, cand lista posibilitatilor a crescut, petrecerile organizate acasa pot sa revina....Dacă numărul copiilor este mai mare de 10, o petrecere în micul dumneavoastră apartament ar avea efectul unui uragan de putere medie. Pe de altă parte, dacă aveţi spaţiu in curte, de exemplu, sau intr-un apartament gol, atunci putem spune că o petrecere tematică va fi un eveniment de neuitat atât pentru copilul dumneavoastră cât şi pentru micii săi invitaţi.

Pentru oricare varianta o alegeti, noi venim in intampinarea dorintelor voastre cu idei si sugestii, dar mai ales cu animatori care stiu sa dea viata petrecerilor si vor face ca acestea sa ramana in amintire mult timp dupa incheierea lor….

ioanagazdac@gmail.com