Din meniu - Limonada




Limonada, poza de pe cepapam.ro
La petrecere mai bine să vă bucuraţi de sucuri naturale decât să alegeţi pe cele carbogazoase. Mai ales pentru cei mici, încercaţi să-i educaţi să urmeze o alimentaţie sănătoasă.

Una dintre cele mai căutate sucuri, mai ales vara, trebuie să recunoaştem, este limonada.

Iată cum se prepară, simplu şi uşor….La această activitate puteţi să implicaţi şi copiii.

Ingrediente şi materiale necesare
  • carafă de vin cu apă plată
  • Un storcător simplu de citrice
  • Cel puţin 3 lămâi proaspete şi spălate
  • 3 linguri de zahăr sau mai multe
  • În loc de zahăr puteţi alege mierea
  • frunză de mentă
  • Puţină gheaţă


Cum se prepară?
Lămâile se spală si se taie în jumătate. Fiecare jumătate se trece prin storcător. Sucul rezultat se pune în apă împreună cu zahărul şi mierea. Apoi se amestecă până când se topeşte zahărul sau mierea.De asemenea, o parte din lămăi pot fi tăiate felii şi lăsate în suc.

Se serveşte rece, cu gheaţă. La pahar se pune puţină mentă pentru a avea aspect.

Teme pentru petrecerile aniversare cu pitici

Se apropie ziua de nastere a copilului tau si te intrebi ce fel de petrecere sa ii organizezi? Fie ca este prima sa zi de nastere sau a treia, alege o tema de petrecere.

Este foarte usor sa alegi o tema si sa creezi in jurul ei o petrecere.


  
Tema petrecerii poate fi reprezentata prin decoratiuni, tort, daruri, fotografii si albume foto.

Alegerea temei pentru petrecere

Cum alegi tema petrecerii copilului tau? Chiar si un copil de numai un anisor, probabil ca adora o anumita jucarie, un serial tv, baloane sau alte obiecte.

Alege unul dintre lucrurile preferate ale copilului tau si creaza in jurul sau o petrecere. Bebelusul tau, probabil ca nu va intelege atunci, acest lucru, dar va fi frumos sa privesti in urma cu 18 ani si sa vezi ce ii placea copilului tau. 

Temele variaza foarte mult, dar acestea pot include: 

    * Baloane
    * Clovni
    * Animale (caini, pisici etc.)
    * Barbie
    * Disney
    * Printese
    * Camioane
    * Masini
    * Filme

Decoratiunile petrecerii aniversare

Alegerea unei teme si folosirea acesteia pentru ornamente face treaba mult mai usoara.

De obicei gasesti toate obiectele necesare, intr-un singur loc, farfurii, servetele si cani. Indiferent daca “baloanele” sunt sau nu tema petrecerii tale, copilul tau probabil, ca le adora. Oricum, cateodata chiar se gasesc baloane cu teme specifice, trebuie doar sa le cauti. 

Poate vei gasi niste poze sau postere ieftine, reprezentative pentru tema petrecerii tale, pe care sa le atarni pe pereti sau cumpara-le de la un magazin specializat.

Poti atarna fanioane de plafon, in culori care sa fie in ton cu tema si daca este potrivita pentru varsta copilului tau, o piñata ar fi distractiva! 

Nu exagera cu nimic in serbarea zilei de nastere a copilului. Poate deveni obositor pentru copii.

Desi petrecerea este distractiva pentru copii, iar alegerea unei teme este o idee buna, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi si sa il coplesesti pe copil. Atat copiii in varsta de un an, cat si cei de trei ani, pot fi usor stimulati.

Prea mult entuziasm, prea multe prajituri, bomboane si sucuri pot agita un copil de trei ani, aducandu-l intr-o stare de nervozitate, din care poate fi cu greu calmat. 

Fii atenta la copii, vezi daca sunt obositi. Daca crezi ca decoratiunile sunt prea multe, mai da jos dintre ele. Si cu putine decoratiuni petrecerea poate fi un succes.


de pe utilecopii.ro