Ce meniu alegi când sărbătoreşti ziua de naştere a copilului tău?


La petrecerile aniversare majoritatea copiilor sunt încântaţi de jocuri şi distracţie. Însă nu trebuie uitată nici mâncarea....Asta pentru acest moment  ar putea fi unul în care să profitaţi, micuţii o să fie înfometaţi şi, în plus, ar putea mânca mai bine şi la discreţie mâncările lor preferate atunci când sunt cu alţi copii de vârsta lor chiar dacă sunt înafara orelor de masă stabilite în familie.

Dacă aţi optat pentru a face petrecerea acasă sau aţi închiriat doar o locaţie fără obijnuita pizza, mai jos m-am gândit să vă dau câteva sugestii în ceea ce priveşte meniul de petrecere.

În primul rând ar trebui să ţineţi cont de preferinţele copiilor, mai ales că ei vor fi cei care vor consuma majoritatea mâncărurilor oferite. Ca să vă asiguraţi că le va plăcea mâncarea, creaţi un meniu care să includă alimentele lor preferate ca: iaurt, pufuleţi, minisanvishuri cu unt, pui, salată de paste, alune, sărăţele, sau desert cum este îngheţata, prăjituri cu unt, tort din ingrediente naturale, etc. Aţi putea adăuga nişte fructe cum sunt bananele sau merele tăiate felii. Dacă sunteţi talentaţi le puteţi şi face forme sau să le aşezaţi pe platouri într-un mod mai vesel ca să atragă privirile şi poftele celor mici.

Pe cei mai mărişori îi putem chiar provoca la întreceri de făcut salată de fructe sau  suc natural de portocale. Petrecerea poate să fie mult mai distractivă aşa.

Pentru invitaţii adulţi, poţi face separat un meniu ca să te asiguri că nu vor rămâne înfometaţi în timpul în care cei mici mănâncă. (platouri cu diverse (pui, chiftelute, chiftelute din branza, legume, ardei cu branza, rulouri din bacon si rodii, etc.) sau boluri cu salate (de vinete, mexicană, de beof, etc.).

Pregătirea tuturor platourilor sună cam multă muncă, nu-i aşa? Nu te îngrijora…poate fi chiar distractiv şi satisfacţie e mai mare când vezi că invitaţii se bucură de munca ta…De asemenea, puteţi apela la catering. Acum se găsesc multe firme care pregătesc bunătăţi la comandă şi le aduc acolo unde îţi doreşti……

imagine de pe delish.com, sugestii meniu petrecere copii,
prepararea mancarilor petreceri copii, snakuri petrecere, sanvishuri petrecere, papa petrecere,
bufet suedez petrecere, party meniu, meniu de petrecere, meniu de party,
ideie de mancare petrecere,
ce sa manance copiii la petrecere, petreceri copii, petreceri pentru copii cluj,
aniversari copii cluj, petreceri copii mici,
animatori copii, animatie copii, clown petrecere cluj, ursitoare cluj, ursitori,
printese, printesa cluj, alba ca zapada cluj, 



5 sfaturi în a alege şi a prepara mâncărurile din meniul de petrecere

Pentru părinţi poate fi o sarcină destul de obositoare pregătirea mesei pentru petrecere. Aceasta din cauza presiunii gândului că invitaţilor- în special copiilor- nu le va fi pe plac mâncarea servită. Sugestiile de mai jos vă vor ajuta să vă pregătiţi masa de party cât mai bine:

1. Preparaţi mâncările preferate de micuţul sărbătorit.
De multe ori copiii noştri au un cuvânt important de spus şi este foarte bine să îi ascultăm. Întreaba-l ce i-ar face placere sa manance de ziua lui, iar asta iti va oferi niste indicii despre cam ce ar dori si ceilalti copilasi sa manance. Sau il/o poti intreba direct care sunt mancarurile pe care crede ca prietenii lui/ei le-ar prefera la petrecere. In functie de raspuns te vei decide ce sa faci. Din moment ce el sau ea este “seful” zilei, poate avea un cuvant in privinta mancarurilor care vor fi servite in timpul petrecerii. De asemenea, aţi putea să vă consultaţi cu părinţii celorlalţi invitaţi.


2. Serviţi alimente sănătoase. Copiii de obicei au un “gust” bine dezvoltat şi reuşesc să selecteze şi să se bucure de mâncările care conţin alimente sănătoase. Deşi poate părea greu de realizat, nu trebuie decât să gătiţi mâncările pe care ei le adoră înlocuind ingredientele cu euri, coloranţi cu unele sănătoase. Spre exemplu margarina din anumite reţete de prăjituri o puteţi înlocui cu unt. Alegeţi sucuri naturale, piureuri, fructe şi legume…

3. Este important ca mâncarea să arate bine
. Majoritatea copiilor sunt atraşi uşor la petrecerile pentru copii de dulciuri. Din aceasta cauza este important să faci în aşa fel încât şi mâncarea să arate delicioasă în ochii copiilor. Dă frâu liber imaginaţiei şi orneazp mici platouri cu diverse mâncărici sau doar cu fructe. De asemenea, sanvishurile pot fi create cu diverse forme şi feţisoare.
imagine de pe kids-cooking-activities.com, meniu petrecere, meniu de petrecere copii, mancare copii, meniu copii, meniu party copii, mancare copii, poze mancare copii, imagini mancare copii, petreceri pentru copii cluj, party copii cluj, aniversari copii cluj, mancare mamaruta, forme mancare copii, papa, 

4.. Descoperiţi noi reţete pe care cei mici le-ar putea aprecia. Pe copii şi chiar şi pe adulţi îi pot atrage mâncările noi, doar şi pentru a le gusta. Poate că ar fi bines ă fie făcute din ingrediente déjà cunoscute. Poţi face aceasta navigând pe internet şi căutând website-uri care te pot duce la adrese unde sunt postate noi reţete pe care cei mici le preferă în ziua de azi. Puteţi de asemenea să cumpăraţi reviste cu reţete ca să  vă faceţi noi idei despre preparare şi prezentare ale mâncării.

5. Nu în ultimul rând, nu exageraţi cu multe feluri de mâncare. Nu uitaţi petrecerea durează doar câteva ore. Deci nu trebuie să faceţi multă mâncare şi, mai ales, să aşteptaţi ca micuţii să mănânce mult. La petrecere pentru ei este mai important să se joace şi să se distreze.Aşa că partea de servire a mâncării este mai puţin importantă. 
imagine de pe wedding-zine.com, mancare copii, meniu pentru copii, meniu party copii, papa copii, mancare petrecere, idei de petrecere copii, petreceri copii cluj, aniversare copii cluj, zi de nastere copii cluj, animatie copii cluj, jocuri copii cluj, activitati copii cluj, club petrecere copii cluj, party pentru copii cluj, distractie copii cluj, recreere copii cluj, 


Niciun comentariu: