Cum sa organizezi o petrecere in familie de Craciun



Daca alegi sa petreci Craciunul alaturi de intreaga familie si prieteni organizand o petrecere, va trebui sa planuiesti din timp toate detaliile pentru cea mai reusita petrecere de Craciun.
O petrecere de Craciun in familie poate fi un eveniment deosebit, daca gazda este organizata si rezolva din timp toate potentialele probleme.
Tine cont de sfaturile de mai jos pentru o petrecere de Craciun de neuitat:

Planuieste meniul din timp


Fie ca e vorba de un cocktail casual sau de o petrecere cu meniu complet, invitatii tai vor aprecia selectia de mancaruri potrivite pentru sarbatoare.
Alege sa servesti mancaruri mai usoare, deoarece aceasta perioada este asociata cu consumul excesiv de grasime care poate duce la indigestie.
Poti alege sa servesti produse traditionale de Craciun, dar nu uita sa inovezi, pentru a-ti suprinde placut invitatii. Poti coace o paine in forma de Mos Craciun sau poti alege o reteta traditionala americana, cu sunca.
Prajiturile sunt foarte importante: nu uita de turta dulce!  Poti sa coci chiar tu prajituri, dar cauta forme speciale cu simboluri de Craciun.
Pentru o petrecere reusita trebuie sa planuiesti din timp si cum vei decora masa si cum iti vei aseza invitatii. In cazul in care la petrecere sunt mai multi copii, poti organiza o masa separata pentru ei.
Cumpara farfurii de carton cu motive de Craciun pentru cei mici si evita sa folosesti pahare cu picior la masa copiilor, deoarece acestea de pot rasturna usor.
Pentru adulti, poti sa pregatesti cocktailuri speciale de Craciun cum sunt Punciul Ajunului sau Cocktailul lui Rudolf.

Decoreaza casa


Acorda atentie deosebita modului in care decorezi casa inainte de petrecere. Bradul de Craciun impodobit nu poate lipsi, insa daca il cumperi in ultimul moment, poti transforma impodobirea bradului intr-un joc amuzant pentru petrecere.
Cel mai important element in decorarea casei va fi masa. Foloseste ornamentele ramase de la impodobirea bradului pentru a crea decoratiuni festive pentru masa.
Pune mai multe coronite festive in casa inainte de petrecere. Daca astepti multi invitati, probabil ca si dormitorul va fi folosit in timpul petrecerii, asa ca nu uita sa-l decorezi in spiritul festiv.

Nu uita de muzica 


O petrecere reusita de Craciun nu poate fi completa fara colinde. Alege colinde instrumentale sau albume clasice de colinde si nu uita sa incluzi si colindele traditionale ale lui Stefan Hrusca.
Daca vor fi multi copii, poti sa tiparesti in avans versurile catorva colinde, pe care sa le cante impreuna invitatii.
Daca alegi sa tii deschis televizorul, cauta programe festive si ocoleste stirile si talk-show-urile politice. Acestea pot isca discutii neplacute intre invitatii tai.

Cheama "invitatul surpriza"


Copiii vor fi foarte fericiti daca Mos Craciun le va face o vizita chiar in timpul petrecerii. Discuta cu invitatii inainte si afla daca exista vreun voluntar care sa imbrace un costum de Mos Craciun pentru a le face copiilor o surpriza placuta.
In cazul in care ai aranjat deja cadourile frumos impachetate sub brad, il poti ruga pe Mos Craciun sa le imparta copiilor. Nu uita de aparatul foto! Tine-l la indemana si imortalizeaza chipurile fericite ale celor mici.


Daca familia ta are si alte traditii de Craciun, planifica-le de-a lungul intregii seri. Daca tii cont de sfaturile de mai sus, tu si familia ta veti avea cu siguranta o petrecere reusita de Craciun.

de pe acasa.ro