Cum sarbatoresti ziua de nastere a copilului







ziua de nastere a copiluluiSe apropie ziua copilului tau si ai nevoie de cateva idei pentru a face aceasta zi mai speciala? In afara de obisnuita petrecere, exista si  modalitati alternative prin care copilul tau se poate bucura de aceasta zi.


Daca vei opta pentru o petrecere, cu siguranta vei dori sa ii oferi copilului si invitatilor sai niste momente speciale. 
Pentru ca la multe petreceri pentru copii, clovnii care fac animale din baloane sunt cei mai apreciati de catre cei mici, iti recomandam un material video care te va invata trucurile acestora. Apoi, te invitam sa descoperi alte sase modalitati de a sarbatori ziua de nastere a copilului.


6 modalitati creative de a sarbatori ziua de nastere a copilului tau


1. Intreaba-l pe copil ce si-ar dori cel mai mult sa faca de ziua lui si incearca, pe cat posibil, sa ii oferi acest lucru. Poate isi doreste de mult o excursie intr-un anumit loc sau sa petreaca ziua intr-un parc de distractii. Lasandu-l pe el sa aleaga ce veti face de ziua lui, cu siguranta va avea parte de momente frumoase. 

2. Permite-i copilului tau sa aleaga un prieten foarte apropiat pe care sa il invite la voi acasa. Pot petrece impreuna o seara in care sa faca tot felul de lucruri pe care in mod normal nu i le permiti. De la batai cu perne si pana la baie in piscina din cauciuc asezata in mijlocul casei, jocuri de-a v-ati ascunselea prin casa, maraton si vizionarea de filme pana la ore tarzii, toate acestea i le poti permite o data pe an, de ziua lui.

3. Ofera-i cadourile intr-o maniera inedita. Puteti ascunde cadourile pentru el prin casa si il poti provoca sa  le gaseasca, jucand impreuna jocul „cald-rece”. El va trebui sa le caute, ghidat de indiciile date de voi: „rece”- inseamna ca e prea departe de cadou, „cald”- e destul de aproape si merge in directia potrivita si „fierbinte”-cand se afla in locul imediat apropiat de cadou si ar trebui sa se opreasca si sa-l identifice.

4. Sarbatoriti ziua de nastere in familie. Fiecare membru al familiei poate scrie mesaje speciale pentru copil, legate de amintiri de cand era mai mic sau despre ce apreciaza la cel mic si ce ii doreste pentru viitor. Puteti crea un colt special in camera copilului in care sa asezati aceste mesaje, alaturi de fotografii pe care le-ati realizat de ziua copilului.

5. Inspira-te din obiceiurile altor culturi. Poti cauta impreuna cu copilul informatii despre obiceiurile pe care le respecta oamenii din alte tari cu ocazia zilei de nastere. Daca gasiti ceva interesant, puteti pune in practica respectivele obiceiuri. Este o modalitate de a sarbatori ziua de nastere intr-un mod inedit si de a-l invata pe copil lucruri noi despre alte culturi. De exemplu, in Letonia, sarbatoritul este ridicat de catre membrii familiei cu scaun cu tot de un numar de ori egal cu numarul anilor impliniti, iar tortul pentru ziua de nastere este unul special, care poarta numele de „klingeris”. Poti gasi reteta acestui tort aici
6. Realizeaza decoratiuni speciale pentru a impodobi casa si a-l surprinde placut pe copilul tau atunci cand vine de la scoala. Foloseste culorile lui preferate si nu uita sa scrii mesajul de „La Multi Ani!”.

Tu cum sarbatoresti sau cum ai sarbatorit ziua copilului tau anul acesta? Impartaseste-ne din experienta ta!
de pe SuntParinte.ro