Idei amuzante pentru petreceri acasă



Am discutat de foarte multe ori despre ce ar trebui să aibă o petrecere, pregătire, invitaţii, mâncare, etc.

Până la urmă ce este cel mai important la o petrecere? Nu-i aşa că activităţile pe care le fac invitaţii? oricât de bună ar fi mâncarea, nu cred că vreodată copiii au subliniat acest lucru. În schimb, dacă s-au simţit bine jucându-se, concurând sau animaţi de vre-un personaj hazliu, asta sunt convinsă că i-a determinat la plecare să le spună părinţilor că şi ei vor de ziua lor aşa ceva....

Nu trebuie neapărat ca petrecerea să aibă loc la un club pentru ca buna-dispoziţie să fie prezentă printre copii. de multe ori o petrecere iasă foarte bine şi acasă...

Varianta în care petrecerea are loc acasă, fără animatori
Este o idee foarte bună dacă printre adulţi se găsesc persoane cărora le place să-şi petreacă timpul cu copiii şi care au umpic de experienţă în această privinţă...Nu trebuie decât să găsească cele mai potrivite jocuri
( vă puteţi inspira foarte bine de aici http://jocuripentrucopiimarisimici.blogspot.com/   ) în funcţie de vârsta participanţilor, numărul lor, spaţiul  şi materialele de care dispuneţi....Cu foarte puţine materiale se pot face o mulţime de jocuri distractive...Nu numai că se implică adulţii dar aceste tipuri de activităţi ajută copiii să se apropie de părinţi, văzând în ei şi latura aceasta ludică pe care de multe ori o uităm undeva, datorită alergăturilor zilnice.

Varianta în care bugetul vă permite, puteţi chema un animator profesionist care să vă "scape" de grija jocurilor pentru copii. 
De obicei un clown care face diferite trucuri sau un pirat care îi provoacă pe copii să caute comoara de mult uitată, sunt cele mai căutate variante....

Binenţeles că nu lipsesc prinţesele, zânele sau alte personaje iubite de copii, la pachet cu pictura pe faţă, baloanele modelate....











Iată mai jos nişte jocuri amuzante


Cascadoria - În stafeta cu cascadorii alergatorii vor ajunge pâna la un punct de
întoarcere unde trebuie sa faca o cascadorie. Dupa ce fac acest lucru jucatorii se întorc si
predau stafeta urmatorului jucator.

Carat pop-corn cu paiul de plastic – este nevoie de pop-corn, de paie in numar de cati copii se joaca si de farfurii de plastic. Copiii, impartiti pe echipe, trebuie sa transporte pop-corn cu paiul de la o farfurie la alta intr-un anumit timp. La final castiga echipa care a carat numarul cel mai mare de pop-corn.

Stafeta cu cartea pe cap. Este nevoie de carti/ meniuri, carton gros. Copiii asezati in cel putin 2 echipe, trebuie sa care cartea pe cap fara sa o scape. Sau se pot numara cazaturile. Castiga echipa care a avut cele mai putine cazaturi sau care termina prima (daca au avut acelas numar de cazaturi).

Stafeta cu fasole. Este nevoie de doua sau 3 boluri cu boabe de fasole, inca 2 sau 3 boluri goale si de 2 sau 3 lingurite. Copiii sunt impartiti pe echipe (2 sau 3, in fctie de numarul copiilor). Acestea trebuie pe rand, sa transporte timp de 2 minute fasole din bolul plin in cel gol. La final fasolea este numarata sau cantarita si castiga acea echipa care a reusit sa transporte mai multa fasole.

 
Dansul pinguinului. Pe  muzica de la Dansul Pinguinului, copiii se aseaza in sir indian si impreuna cu animatorul si fac pasii de la dansul respective: picior drept lateral de doua ori, picio stang lateral de doua ori, saritura usoara in fata, saritura usoara in spate, de doua ori mai brusc in fata.

Scaunele muzicale: Se face un cerc din atatea scaune cat numarul participantilor, mai putin cu unu. Copiii danseaza in jurul scaunelor pe muzica pana cand aceasta este oprita. In momentul in care muzica se opreste fiecare dansator trebuie sa-si gaseasca un scaun. Cel care ramane fara loc, va dansa in mijlocul cercului sau in alt loc amenajat pentru asta dar aproape de cercul de dansatori. La fiecare sfarsit de runda se scoate cate un scaun din joc. Se continua dansul pana cand ramane un singur scaun, castigator fiind copilul care reuseste sa se aseze primul pe ultimul scaun.



Sticluta cu pedepse: Jucatorii sunt asezati sa stea pe jos in cerc. In mijlocul cercului este pozitionata o sticla din plastic de preferinta,ca si o sageata de la ceas. Aceasta va fi invartita pe rand de jucatori. Cel care invarte sticla va trebui sa sarute persoana in dreptul careea se opreste sticla cu varful (partea cu capacul).  La alegere, se pot inventa si alte actioni daca, jucatorii nu doresc sa se sarute. De exemplu, cel in dreptul caruia se opreste, poate sa spuna o gluma, sa cante, sau sa dea mana cu cel cu care a invartit sticla, sa se imbratiseze, etc.


Aruncarea mascotei in material/ “parasuta”:  este nevoie de un material colorat si moale si de o mascota de plus. Copiii asezati in cer, trebuie sa prinda de material pe care este asezata mascota. Acestea trebuie sa miste in acelas timp materialul, asfel incat sa arunce in sus mascota ca sa ajunga la tavan si de asemenea sa o prinda. Si tot asa…

Resurse de petreceri va sta la dispozitie atat cu servicii de organizare petreceri de copii cat si cu inchiriere de jucarii si echipamente pentru joaca la aniversari si petreceri


2 comentarii:

Anonim spunea...

Echipa de bucatari cu o experienta de peste 10ani in domeniul culinar oferim servicii de catering EXCEPTIONALE la domiciliul clientului pentru nunti, botezuri,petreceri,festivitati, aniversari si alte evenimente la orice ora in Bucuresti si alte localitati la maxim 50km distanta de oras.
Asiguram la cerere si personal de servire sau fotograf-cameraman profesionist.
Garantam servicii de calitate si oferte pentru toate buzunarele!
Tel: 0745851084 Id: bucatarultau@ymail.com

Anonim spunea...

wow! da, de fapt e super!!!!!!