Idei de cadouri de Craciun pentru copiii pana la 3 ani


de pe utilecopii.ro
Care este cel mai bun cadou pentru un copil de 2 ani? Cum se fac cumparaturile de Craciun pentru un copil de 3 ani? Acestea sunt intrebari care le dau batai de cap parintilor.


Cumparaturile de Craciun pentru copii pot fi dificile deoarece multi parinti nu sunt siguri ca ideile de cadouri sunt potrivite pentru varsta micutilor lor.

baby

Desi poate parea o provocare, aceste idei de cadouri pentru copiii sub 3 ani iti vor da oportunitatea sa gasesti un dar perfect, adecvat varstei micutului tau.

Bazandu-se pe dezvoltarea diferitelor interese si deprinderi, lista urmatoare reprezinta un ghid util pentru parintii care cauta cadoul perfect de Craciun pentru copiii lor.

Cadouri potrivite pentru copii

De la nou-nascuti pana la varsta de 1 an


Nou-nascutii sunt fascinati de culoare, miscare, forme si sunet. Bebelusii sub 1 an nu se joaca la fel cum copiii mai mari o fac, deoarece nu au o coordonare buna si n-au imaginatia dezvoltata inca.
Jucariile pentru nou-nascuti trebuie sa stimuleze simturile: vazul, auzul si pipaitul.

Bebelusii vor aprecia cadourile in culori puternice, cu texturi interesante si cu sunet. Siguranta este o problema de luat in calcul, astfel ca toate ideile de cadouri pentru bebelusi trebuie sa respecte unele reguli, cum ar fi sa nu aiba parti detasabile sau componente care se misca, deoarece ar putea sa  le ciupeasca mainile si degetele.

In plus, trebuie sa stii ca bebelusii exploreaza lumea folosind gura, deci toate cadourile de Craciun trebuie sa fie rezistente.

Cadouri potrivite pentru bebelusi pot fi animalele de plus, carti de povesti din material sau plastic,  texturi si culori interesante sau alte jucarii cu sunet.

Cadouri potrivite pentru copii

De la 18 luni pana la 2 ani


Acesti copii umbla, se tarasc, exploreaza lumea in alt mod. Majoritatea copiilor de 2 ani nu au inca o coordonare foarte buna intre ochi si maini, deci este bine sa eviti jucarii care necesita o dexteritate buna. Cauta jucarii care ii incurajeaza pe copii sa gandeasca si care sa-i ajute sa-si dezvolte coordonarea.

Copiii cu varsta de pana la 2 ani nu prea se joaca cu altii copii. Este bine sa eviti deocamdata jucariile care necesita mai multi participanti.

Cadouri potrivite pentru acesti copii pot fi jucarii care se trag (cele cu snur), blocuri colorate, jucarii de lemn (trenuri sau masinute), jucarii de baie, carucioare pentru papusi, puzzle-uri din lemn, creioane mari cu hartii pentru desenat.

DVD-urile cu emisiunea preferata de la televizor a copilului tau pot fi de asemenea un cadou minunat pentru acestia.

Cadouri potrivite pentru copii: 2-3 ani


Atunci cand cauti un cadou de Craciun pentru un copil cu varsta intre 2 si 3 ani, cauta-le pe acelea care promoveaza creativitatea. Copiii vor aprecia si cadourile care incurajeaza imitarea activitatilor adultilor.

Cadourile potrivite pentru copiii de 2-3 ani sunt seturile de jucarii pentru bucatarie, un cos de cumparaturi si alimente de jucarie, un kit de doctor, papusi si hainute pentru ele, costume de print sau printesa, seturi de masini sau trenuri, un set de unelte din plastic, un set de ceai de jucarie sau blocuri Lego mari.

Copiii se vor bucura si de carti de colorat, creioane, creta colorata sau plastelina.

Desigur, ritmul de dezvoltare si stilul de joc al fiecarui copil difera. Atunci cand ai dubii cu privire la cadourile de Craciun pentru copii, este bine sa alegi o jucarie pentru copii mai mari, deoarece o jucarie care este potrivita pentru un copil mai mic nu va fi atractiva.

Cum sa organizezi o petrecere de Craciun pentru copilul tau


de pe acasa.ro
Mos Craciun
Copiii sunt cei care astepta de obicei Craciunul cu sufletul la gura si care isi pun mari sperante in Mos Craciun. Ofera-o copilului o amintire de neuitat, pregatindu-i o petrecere perfecta de Craciun. Iata cum il poti introduce pe micutul tau in atmosfera de Sarbatori, dar si care sunt pasii pentru a-l aduce pe Mosul in sanul familiei tale.


Planuiti impreuna


Vorbeste cu micutul tau despre ziua in care Mos Craciun va fi aici si stabiliti pe cine urmeaza sa mai invitati, cand va incepe petrecerea, cu ce ii veti servi pe invitati si ce anume urmeaza sa se intample. Stabiliti daca in asteptarea Mosului veti asculta colinde, veti impodobi bradul sau va veti uita la filme de Craciun.

Implica-l pe copil in planificare cat mai mult posibil pentru a simti ca este indispensabil in aceste pregatiri.


Scrieti o scrisoare catre Mos Craciun


Ajuta-l pe copilul tau sa scrie o scrisoare catre Mos Craciun in care sa ii spuna acestuia ce si-ar dori sa primeasca si pe cine sa mai aduca la petrecerea la care este asteptat. Lasa-l pe copil sa dea frau liber imaginatiei si sa astearna pe hartie tot ce doreste sa ii transmita Mosului.


Pregatiti impreuna prajiturele


Daca vrei sa petreci timp alaturi de copilul tau, pregatiti impreuna prajiturelele pe care urmeaza sa le serviti la petrecere si cu care urmeaza sa il intampinati pe Mos Craciun.  In acest fel, copilul isi poate descoperi o noua pasiune.


Opteaza pentru o firma care organizeaza petreceri


Pe piata sunt foarte multe firme care organizeaza petreceri tematice pentru copii. Contacteaza o astfel de firma si vezi ce anume iti pot oferi. In mod normal, un singur personaj (Mos Craciun) este suficient, insa este foarte posibil ca aceste evenimente sa vina cumva la pachet cu personaje cum ar fi spiridusi sau uneori chiar sanie si reni.


Achizitioneaza un costum de Mos Craciun


Daca nu esti multumit de ofertele facute de firmele care organizeaza evenimente, poti achizitiona un costum de Mos Craciun pe care sa il imbrace o ruda sau un prieten de familie. Atentie insa, alege pe cineva care sa nu poarte cercei si care sa nu aiba pielea tanara si intinsa pentru ca micutii observa rapid toate aceste detalii.


Vorbeste si cu alti parinti


Aduna cat mai multi copii (vecini, colegi de scoala sau prieteni de-ai copilului tau), iar daca este cazul impartecheltuieilile cu ceilalti parinti. Desigur, fiecare parinte trebuie sa aduca cadoul pentru copilul sau, astfel incat Mosul sa ii multumeasca pe toti piticii.

Sfat! Pentru ca foarte multe familii organizeaza petrecerea Craciunului in familie, o idee buna ar fi sa organizezi aceasta petrecere cu cateva zile mai devreme, motivand copilului ca Mos Craciun va fi foarte ocupat in noapte de Craciun si ca atunci nu va putea sa stea decat cateva clipe.

Cadouri eco de Craciun pentru copii


de pe acasa.ro


Atunci cand vrei sa il inveti pe copilul tau conceptul de „eco” poti incepe prin a-i darui astfel de cadouri de Craciun.  Jucariile eco sunt mai rezistente, mai sanatoase,  mai putin daunatoare mediului si reprezinta cadouri inedite pentru copilul tau.

Iata cateva cadouri eco pe care le poti oferi micutului tau de Craciun.


Xilofon de lemn

In cazul in care copilul tau este pasionat de muzica si de intrumentele muzicale in particular, ii poti oferi un xilofon din lemn. Copilul tau se va bucura cu adevarat de un astfel de cadou si poate ca pornind de la un simplu cadou, micutul va ajunge sa isi doreasca un instrument muzical adevarat si chiar sa urmeze cursuri speciale.

Pret: 35 ron


Calut de lemn


Copiii sunt indragostiti de balansoarele gen calut sau catel, iar daca micutul tau are intre 2 si 5 ani, acest cadou este perfect pentru el. Cu siguranta se va bucura foarte multa vreme de un astfel de cadou.

Pret: 200 ron


Bicicleta de lemn


In cazul in care copilul tau nu stie sa mearga pe bicicleta, dar isi doreste sa invete, ii poti oferi o bicicleta de lemn. Aceasta are pedale fara lant si il ajuta pe copil sa isi coordoneze miscarile picioare-corp. In plus, bicicleta de lemn il va ajuta pe micut sa isi intareasca musculatura picioarelor.

Pret: 310 ron


Masinuta de lemn


In diverse marimi, modele si culori, masinutele de lemn vor fi un cadou foarte interesant pentru copilul tau. Daca doresti, ii poti oferi mai multe (cel putin 3) astfel incat sa isi faca un garaj. Aceste masinute sunt recomandate copiilor cu varste incepand de la 3 ani.
Pret: 100 ron

Puzzle


Un puzzle confectionat in intregime din lemn este unul care va dura mai mult si se va intretine mai bine decat unul din carton. Opteaza pentru un puzzle haios, care sa ii starneasca interesul si sa il faca sa isi dea interesul sa il rezolve rapid.

Vopselurile de pe puzzle-ul din lemn nu sunt toxice, ceea ce inseamna ca nu trebuie s stai cu grija ca micutul tau poate avea vrei reactie alergica la jucaria respectiva.

Pret: 35 ron


Cuburi din lemn


O alta idee de cadou care sa ii stimuleze creativitatea copilului tau este format din piese cu ajutorul caruia micutul poate forma diverse cladiri interesante sau diverse constructii. Totul tine de imaginatia sa. Cuburile de lemn se pot spala periodic, astfel incat jucariile copilului sa fie mereu igienice.

Pret: 40 ron.