Idei pentru o petrecere în pijamale




petrecere-in-pijamaCine nu se bucura de o petrecere in pijama ? Nimic nu se compara cu comoditatea pe care o ofera pijamaua de bumbac sau flausata in timpul vizionarii unor filme horror sau la o sueta cu prietenele cele mai bune. Raspandite cel mai mult in randul fetelor, petrecerile in pijama sunt o modalitate foarte buna de a petrece timp de calitate cu prietenele vechi sau noi. Deci, in cazul in care pui la cale o petrecere in pijama, noi iti prezentam o lista cu niste idei si sfaturi despre invitatii, jocuri, teme si activitati.

Acest tip de petrecere este cel mai usor de pregatit, e ieftina si nu necesita o planificare indelungata. Inainte de a te apuca sa planifici, trebuie sa tii cont de anumite lucruri. Daca petrecerea ta include si ramanerea peste noapte a invitatelor tale, atunci ea trebuie sa inceapa putin mai tarziu, astfel incat sa nu va apuce cascatul la ora 22. Daca petrecerea nu include si somnul, invitatii pot pleca acasa in jurul orei de culcare, dar nu uita sa clarifici asta in invitatia pe care o faci.

Teme pentru o petrecere in pijama

Alegerea de a organiza o petrecere tematica poate fi foarte amuzanta. Poti alege dintr-o gama larga de teme de la un decor Hawaiian la o tema favorita filme, Hannah Montana de exemplu, sau orice alt film iti place tie sau prietenelor tale. Dupa ce tema e aleasa, poti confectiona decoratiunile, alege activitatile si pregati retetele pentru gustari. Pregateste si muzica potrivita temei si cere-le invitatelor tale sa se imbrace conform cu decorul.

invitatie-petrecere-in-pijamaInvitatii pentru o petrecere in pijama
Cea mai ieftina modalitate este sa faci chiar tu invitatiile pentru petrecere. Personifica-le pentru fiecare invitat si nu uita sa le asortezi cu tema aleasa. Poti sa le faci manual sau sa le desenezi pe calculator. Daca petrecerea nu are nici o tema, invitatiile pot fi in forma de perna, ursulet de plus, sac de dormit, sau pot include desene cu pijamale, camasi de noapte sau o lupta cu perini. Nu uita sa specifici toate datele petrecerii: adresa, ora, tema si mai ales daca include sau nu ramasul peste noapte.

Decoratiuni pentru petrecere
Desi o petrecere in pijama nu are nevoie de decoratiuni elaborate ca alte petreceri, totusi ar fi dragut sa iti ornezi putin camera pentru eveniment, si cu atat mai mult cu cat ai ales o petrecere tematica. Poti folosi decupaje din reviste, postere, afise, jucarii, orice element e legat de tema pe care ai ales-o. Daca n-ai o tema, foloseste baloane, fanioane sau lumanari.

Activitati pentru o petrecere in pijama

Exista o multime de jocuri care se pot juca la acest gen de petrecere si o serie de activitati care sa distreze pe toata lumea. Fie alegi jocurile pentru invitatele tale: dame, scrabble, yahtzee, remi, etc, fie impletiti bratari, modelati bijuterii sau faceti alte activitati de creatie. Daca aceste activitati nu iti par atragatoare, atunci sigur o sa-ti placa ideea vizionarii unui film. Pentru senzatii tari, alege un film de groaza, pentru a rade in hohote, alege o comedie sau pentru a visa la Fat-Frumos, o comedie romantica. 


petrecere-in-pijamaO alta activitate care le-ar putea face placere prietenelor tale, dar indicata doar daca ele raman la tine peste noapte, este o sesiune de makeover. Cere-le sa-si aduca produsele cosmetice, periile de par si ondulatoarele si pregatiti-va sa va rasfatati ca la salon. 

Pentru ca distractia sa fie completa, dupa ce transformarile sunt complete, o sesiune foto e tot ce mai ramane pentru ca aceasta petrecere sa fie o amintire frumoasa si amuzanta.

Evident, nici o intalnire intre prietene nu este lipsita de barfe si carcoteli, asa ca nici petrecerea in pijamale n-ar trebui sa faca exceptie. Adevar sau provocare e unul dintre cele mai populare jocuri la asemenea intalniri si confesiunile abunda odata ce intrebarile sunt puse.


Mancare pentru petrecerea in pijamaleIn ceea ce priveste mancarea, nu trebuie sa te agiti prea tare. Alege gustari usoare, neuleioase si dulciuri fara prea multa crema. Poti de asemenea sa comanzi pizaa sau poti implica pe toata lumea in pregatirea salatelor, in coacerea prajiturilor sau la facutul clatitelor. Apoi, chips-urile, covrigeii, fructele si popcornul sunt invitati obisnuiti ai acestor petreceri. Daca fetele raman peste noapte, o idee buna este sa va ganditi si la micul dejun

Deci, fie ca petrecerea in pijamale implica o tabara in curte si dormitul in saci de dormit, fie ca se desfasoara in camera ta, include aceste idei si totul va iesi ca la carte. Amintirile vor dura o viata intreaga si pozele vor sta marturie. 

de pe raportal.ro

Timpul pentru petrecere în pijama




pijama party, poza de pe wolvez08.blogspot.com
Poți să faci petreceri tematice, dar trebuie să te asiguri că invitații vor ține cont de asta. E de-a dreptul neplăcut să fie un copil îmbrăcat normal printre șapte eroi de desene. Dacă vrei să mergi la sigur, alege ca tematică petrecerea în pijama. Toți au acasă câte o pijama, așa că nu o să fie nicio cheltuială suplimentară. Invitațiile le faci cel mai bine prin email (da, trăim în era tehnologiei) și eventual să vorbești la telefon cu părinții copiilor.
Pe cei mici trebuie să-i distrezi, că doar de asta e petrecere, nu-i aşa?  Pentru asta trebuie să alegi mai multe jocuri. Întreabă-l și pe sărbătorit ce i-ar plăcea, multe idei vin de la copii. De asemenea, lasă jucăriile și jocurile la vedere, poate îi inspiră ceva pe copii și au chef de ele.




Ce ne mai jucăm?

Scaunele Muzicale
Trebuie să pui în mijlocul camerei scaune cu unul mai pu
țin față de numărul copiilor. Cei mici dansează pe muzică și întrerupi melodia din când în când. În momentul acela, copiii trebuie să se așeze pe un scaun. Cine rămâne în picioare va trebui să sară într-un picior la următoarea melodie sau să meargă de-a bușilea. Există și varianta eliminării din joc, dar nu e deloc agreată la o petrecere.
De-a detectivii
Doi copii ies din cameră iar cei răma
și trebuie să își schimbe între ei hainele. Nu cu totul, că ar dura o veșnicie, e ok și obiecte mici ca o șapcă sau o brățară. Când “detectivii” se întorc înapoi, trebuie să identifice ce s-a schimbat. O idee bună este să le spuneți celor care ies din cameră să fie foarte atenți la cum arată ceilalți.
Prinde balonul
Copiii se a
șează în cerc și se începe numărătoarea. Fiecare trebuie să tină minte ce număr e. Numărul 1 stă în mijlocul celorlalți cu un balon în mână și îi dă drumul în timp ce spune un număr dintre cei care participă. Copilul cu numărul respectiv trebuie să alerge repede să prindă balonul. Dacă îl prinde, trece la locul lui. Dacă nu, va trebui să stea în centru și să fie el cel care strigă numere și aruncă balonul.
Cine sunt?
To
ți copiii stau intr-un cerc și din ei se alege unul care să iasă puțin din cameră, cât timp ceilalți îi aleg un personaj. Când este chemat înapoi cel care a ieșit, trebuie să întrebe ce ar trebui să își cumpere ca să semene cu rolul dat de ei și copiii vor răspunde pe rând în ordinea în care sunt așezați. De exemplu, dacă cei rămași aleg o prințesă, răspunsurile lor vor fi o rochie lungă, o coroniță, un castel. Adică toate accesoriile caracteristice unei prințese. Dacă se întâmplă ca toți copiii să răspundă și cel care întreabă să nu-și dea seama cine este, atunci jocul se va repeta cu alegerea unui alt personaj. Dacă ghicește, se schimbă copilul “întrebător”.
Provocarea baloanelor
Trebuie să ai baloane câ
ți copii sunt. De fapt, chiar mai multe, nu se știe niciodată când se sparg. În fiecare trebuie să introduci mici bucățele de hârtie pe care ai scris diverse provocări. De exemplu, dansează într-un picior, pupă pe cel mai apropiat copil, poartă-te ca o pisică. Pune baloanele ca decor și la un moment dat spune-le copiilor că pot să le spargă. O să fie mare bucurie pe ei. Bine, și mare zgomot, dar cu atât mai mult se vor distra cei mici. Neapărat, copilul trebuie să facă provocarea scrisă în interiorul balonului spart.
Joc de memorie
Pune pe o tavă în jur de 15-20 de obiecte (lingură, periu
ță de dinți, foarfecă, monedă, etc). Copiii stau în cerc și dau tava de la unul la altul. Apoi, după ce a trecut pe la toată lumea, fiecare scrie pe o hârtie obiectele pe care și le amintește.

petrecere in pijama, poza de pe raportal.ro


Ce alte jocuri mai știi?

articol si de pe