5 idei amuzante de petreceri tematice pentru copii

poza de pe kids-theme-parties.com
 Se apropie aniversarea copilului tau si te gandesti sa ii organizezi o petrecere? Daca vrei sa ii faci o surpriza placuta micutului tau, iar prietenii lui sa se simta cat mai bine la petrecere, va trebui sa te gandesti la ceva special. 
 

Ca sa te ajutam, noi am gasit pentru tine cateva idei de petreceri tematice pentru copii si iti garantam ca nu numai copiii vor fi incantati, ci si tu te vei distra de minune alaturi de ei. In plus, dupa cum probabil stii deja, petrecerile tematice sunt cele mai dorite si indragite de catre copii.




Iata mai jos cateva idei originale si amuzante din care poti alege:



1.    Petrecerea roboteilor

Invitatiile: Poti realiza o invitatie in forma de robotel, folosind niste hartie argintie din care sa decupezi patratele care reprezinta partile corpului si pe care sa le prinzi cu capse. Scrie detaliile referitoare la petrecere pe corpul robotelului, apoi adauga ochii si antenele.

Scenariul petrecerii: Ofera micutilor invitati cate o bentita pe care poti lipi niste antenute de robotel si un colier fosforescent care straluceste la intuneric atunci cand acestia vor sosi la petrecerea “galactica”. Agata prin camera stelute din carton argintiu pentru a crea o atmosfera in concordanta cu tema petrecerii.

Jocuri si activitati: Realizeaza un corp de robotel dintr-o cutie mare (fa o gaura pentru cap si 2 pentru maini), apoi un adult care se ofera voluntar trebuie sa isi puna cutia in cap, iar copiii pot decora robotelul folosind diverse materiale (hartie, stickere, lipici, benzi colorate, etc)

Mancarea: Lasa-ti imaginatia libera si incearca sa pregatesti niste gustari amuzante. Spre exemplu, painea pentru sandwich-uri o poti taia in forma de stelute sau tortul poate fi realizat in forma de robotel.

2. Petrecere cu baloane

Invitatiile: Umfla un balon, dar nu il lega la capat. Scrie cu un marker pe suprafata acestuia detaliile petrecerii si apoi dezumfla-l. Parintii micutilor invitati trebuie apoi sa umfle balonul pentru a citi invitatia.  

Decoratii: Poti decora baloanele lipind pe ele diferite forme decupate din hartie colorata, pe care le poti  lipi cu banda dublu adeziva.

Jocuri si activitati: Poti organiza un concurs de baloane realizate din sapun. Poti cumpara  solutia pentru baloane sau poti sa faci acasa aceasta solutie, folosind sampon sau sapun lichid pe care le amesteci cu apa. Apoi, folosind tubul unui pix din care scoti mina, poti sa faci baloane. Cine face cel mai mare balon castiga concursul.

Mancarea: Poti pregati un turnulet format din gogosi pe care le gauresti la mijloc. Le asezi apoi una peste cealalta, iar intre ele pui cate un strat de crema ca sa le fixeze. Apoi poti turna crema din varful turnului astfel obtinut, prin gaura respectiva si in final sa decorezi turnuletul cu bomboane.

3.    Petrecere cu “Susul in jos”

Invitatiile: Realizeaza invitatiile intr-un mod cat mai inedit. Scrie-le invers, astfel incat invitatii sa le poata citi cu ajutorul unei oglinzi.

Scenariul petrecerii: Spune-le copiilor sa vina la petrecere cu bluzele sau palariile intoarse pe dos, cu pantofii inversati. Poti decora incaperea in care are loc petrecerea cu un banner pe care sa scrie “La Multi Ani!”, tot invers.

Jocuri si activitati: Formeaza doua echipe de copii si organizeaza o competitie in care regulile obisnuite ale unui joc sa fie inversate. Sau organizeaza un concurs in care copiii trebuie sa tina un ou intr-o lingura si sa mearga cu spatele.

Mancarea: Poti pregati prajituri sau tarte pe care sa le asezi pe farfurii cu susul in jos. Lasa-i pe copii sa se distreze si sa manance sub masa. De asemenea, poti sa le faci poze copiilor stand cu spatele la obiectiv.

4. Petrecere cu papusi (Teatrul de papusi)

Invitatiile: Transforma o punga din hartie in invitatie pentru petrecere. Decupeaza din ea nasul, ochii si gura unei figurine, scrie pe  ele detaliile petrecerii si apoi baga-le in punga. Pentru a citi invitatia, parintii vor trebui sa aranjeze partile decupate si sa obtina papusa respectiva.

Scenariul petrecerii: Intampina invitatii cu un panou pe care sa anunti ora inceperii spectacolului de teatru de papusi. Poti improviza o mica scena dintr-o cutie de carton si cortina dintr-un material colorat.

Papusile pentru spectacolul de teatru le poti realiza din sosete pe care le poti baga pe mana si de care poti sa cosi nasturi pe post de ochi. De asemenea, poti folosi si linguri de lemn pe care desenezi ochii, nasul, gura, iar cozile acestora le poti imbraca in haratie colorata sau alt material. 

Mancarea: Poti decora sandwich-urile astfel incat sa semene cu fata unui maimutoi, precum si prajiturile sau tortul, pe care se le ornezi asemanator unei fete de papusa sau personaj amuzant.

5.    Petrecerea bucatarilor


Invitatiile: Trimite invitatii sub forma de reteta si inspira-ti invitatii astfel incat sa intre in atmosfera petrecerii gastronomice.

Scenariul petrecerii: Intampina invitatii intr-un spatiu decorat pe masura temei petrecerii. Aranjeaza mesele in stilul unui restaurant  italian, punand pe acestea fete de masa cu patratele rosii si albe si agata de fiecare scaun cate un sortulet de bucatarie.

Jocuri si activitati: Cumpara cateva pizza semipreparate si pregateste cateva toping-uri de baza, apoi lasa-i pe copii sa le orneze. In timp ce pizza se afla la cuptor, copiii pot desena pe sorturi cu markere colorate. Poti sa oferi micutilor si un cadou: cate o boneta de bucatar personalizata.

Gradinite.com