Cum sa organizezi o petrecere surpriza




O petrecere surpriza poate transforma o simpla aniversare intr-o ocazie speciala, care sa-l faca pe sarbatorit sa aprecieze atentia si grija celor din jur. 

Daca organizezi perfect petrecerea surpriza, sarbatoritul va fi mai intai surprins neplacut de modul in care aparent toti apropiatii au uitat complet de ocazia speciala, iar apoi incantat de efortul depus pentru a-i oferi o aniversare reusita.

Inainte de a scrie lista de invitati, gandeste-te bine daca persoana sau persoanele pentru care organizezi petrecerea surpriza vor aprecia efortul tau. Evita sa organizezi astfel de petreceri pentru femei insarcinate sau persoane inaintate in varsta sau cu probleme cardiace.
Petrecerea va fi un esec daca invitatul de onoare nu se simte bine, astfel ca este intotdeauna bine sa discuti cu cei mai apropiati prieteni sau rude ale acestuia pentru a stabili daca o petrecere surpriza i-ar face cu adevarat placere.
Daca invitatul de onoare vrea sa-si organizeze singur petrecerea sau ii displace in mod deosebit sa fie mintit de apropiati, petrecerea surpriza va trebui sa astepte o alta ocazie speciala.
In cazul in care planuiesti o petrecere cu o lista consistenta de invitati, afla daca te vei putea baza pe ajutorul altor apropiati ai invitatului de onoare.

Stabileste cu grija data


In general, cele mai reusite petreceri surpriza sunt organizate inainte de data aniversara careia ii sunt dedicate.
Inainte de a stabili data exacta, consulta-te cu toti apropiatii invitatului de onoare pentru a verifica daca toti vor putea participa.
Renunta la orice forma de invitatie scrisa! Cea mai buna solutie pentru a mentine surpriza sunt discutiile la telefon cu toti invitatii. Nu uita sa le explici foarte clar fata de cine trebuie sa pastreze secretul. Daca e vorba de un numar foarte mare de invitati, invitatiile pe email prezinta riscul cel mai mic de a strica surpriza pentru sarbatorit.

Planifica totul in detaliu


Dupa ce ai stabilit data, e timpul sa gasesti locatia perfecta pentru petrecere. Fie ca e vorba de o petrecere acasa sau la un restaurant sau club, asigura-te ca vei avea timp sa pregatesti tot ce este necesar inainte de momentul inceperii petrecerii.
Ocupa-te de mancare, bautura si decoratiuni abia dupa ce stii exact cati oameni vor participa la petrecerea surpriza.
Pentru ca invitatul de onoare sa nu banuiasca nimic, inventeaza o ocazie care ii necesita prezenta in locul in care se va desfasura petrecerea la o ora fixa. Alege cu grija diversiunea, astfel incat sa nu fie o dezamagire pentru invitatul care se astepta la ceva ce i-ar face mai multa placere ca o petrecere surpriza.
Atunci cand este posibil, invita o ruda sau un prieten apropiat al invitatului de onoare la care, in mod obisnuit, nu s-ar astepta nimeni sa participe.
Reunirea cu prieteni vechi sau cu rude care locuiesc departe poate fi cireasa de pe tortul petrecerii surpriza. Nu invita insa pe nimeni fara sa te consulti cu oamenii cei mai apropiati ai invitatului de onoare, pentru a nu risca sa aduci in aceeasi camera doi oameni care au conflicte nerezolvate.

Bucura-te de petrecerea surpriza


Odata ce ai stabilit toate detaliile si fiecare aspect al petrecerii este sub control, ramane doar sa te bucuri de expresia socata a invitatului de onoare atunci cand isi vede toti apropiatii stransi pentru el.
Daca petrecerea a ramas o surpriza pana in ultima clipa, bucura-te de calitatile tale de organizator. In cazul in care invitatul de onoare a aflat totusi inainte despre plan, consoleaza-te cu gandul ca petrecerea este reusita si simte-te bine alaturi de invitatul de onoare, care va aprecia cu siguranta eforturile tale.

sursa text Acasa