Ai implinit un an – e timpul pentru party!


party

Cu totii suntem fericiti cand micutul nostru a implinit primul an din viata, si am vrea sa aiba cea mai frumoasa petrecere, dar totusi sa stam sa ne gandim si la dorintele lui, are abia un an, credeti ca stie ce se intampla?
Copiii de la un an la trei ani, sunt putin cam mici pentru party, putem sa-i sarbatorim in familie, sa-i invitam si pe bunici, eventual sa iesiti cu totii intr-un parc sau la un loc de joaca, sa simta familia aproape, trebuie sa le explicam ce inseamna ziua de nastere, aceasta nu reprezinta doar party si cadouri, este ziua cand familia se intalneste pentru el, sa-i arate ca este iubit si a fost asteptat.

 
 
Sfat: nu coplesiti copilul cu prea multa atentie, poate deveni agitat, si astfel ziua sa devina prea obositoare.
Dupa trei ani, copilul socializeaza mai mult, incepe gradinita, cunoaste alti copii de varsta lui, si astfel incep invitatiile la diferite party ale colegilor, si va ganditi ca este momentul sa organizati si dumneavoastra una pentru copil.

Depinde de perioada din an cand este nascut copilul, puteti organiza party afara sau la un club special pentru copii. Indiferent de locul ales sa aveti in vedere ca, copiii sunt inca mici, trebuie sa alegeti ceva special pentru ei, poate trebuie invitati si parintii deoarece copiii mici necesita mai multa supraveghere si cei mai multi nu stau fara parinti.

Sfat: party sa dureze maxim doua ore, copiii obosesc repede, devin plangaciosi si totul se va transforma in agitatie si galagie.
De la varsta de cinci, sase ani se pot organiza party adevarate, copiii se vor distra din plin. Locul ales pentru party este foarte important, daca este un club special pentru copii, sa va interesati daca au personal suficient pentru supraveghere, cu cat sunt mai multi copii cu atat si ideile sunt mai multe, puteti alege diferite teme pentru party sau sa-l lasati pe copil sa decida ce doreste, puteti invita clovni sau persoane specializate pentru party care sa organizeze intreaga petrecere, si astfel sunteti siguri de reusita.

Daca locuiti la curte si ziua copilului este vara puteti organiza un party chiar acolo, eventual cu o piscina care sa nu fie foarte mare sau adanca, dar nu uitati ca trebuie supravegheati, iar daca aveti si o gropa de nisip i-ati linistit cu totul. Sa aveti pregatita muzica speciala de copii, cu cantece pe care le cunosc de la gradi, le face placere sa cante in timp ce se joaca, puteti organiza diferite jocuri pe echipe sau intreceri sportive, dar nu uitati, party sa nu dureze mai mult de trei – patru ore, desi sunt mai maricei tot obosesc si pe urma incepe cearta din orice.

Sfat: nu exagerati cu mancarea, cate o felie de pizza ajunge, nu vor manca mai mult pentru ca sunt prea ocupati, sa aveti mai multe lichide, joaca le provoaca sete, pe urma serviti tortul, fiti foarte atenti la mancare, sa fie proaspata, iar tortul de preferat sa fie facut din produse naturale.
Inainte de a organiza un party pentru copil, stati de vorba cu el, vedeti ce isi doreste el, pe cine vrea sa invite, este important ca el sa se simta bine, iar daca organizati un party surpriza, ganditi-va ce i-ar placea copilului, ce personaje din desene animate iubeste si puteti sa le folositi ca si tema.

Sfat: nu faceti party pentru copii cu adulti, copilul nu va simti atunci ca este ziua lui de nastere si se va plictisi.

Niciun comentariu: