Cum să fii sufletul petrecerii?



sufletul petrecerii, poza de pe donna.libero.it




Succesul unei petreceri reuşite depinde nu doar de calitatea mâncării, a băuturii sau a muzicii alese ci şi de cea a invitaţilor. Iar dacă unii dintre aceştia reuşesc să incingă atmosfera şi să îi facă să se simtă bine şi pe ceilalţi participanţi, atunci gazda poate fi fericită.

Dar ce trebuie să faci pentru a ieşi în evidenţă şi a ramane in amintirea tuturor ca fiind unul dintre personajele principale ale unei petreceri de pomină?







Iată mai jos câteva sfaturi ce sigur te vor ajuta:

Odihneşte-te.
Obosit (ă) fiind nu ai nici o şansă să te poţi distra şi să fii natural (ă). Mai bine să fii din gaşca celor care se simt bine şi au iniţiativă decât a celor ce se plictisesc stând toată seara la masă ( să se odihnească, cu dureri de picioare sau spate:P)…În plus dacă sunteţi odihniţi şi faţa vă este mai luminoasă…

Îmbracă-te “cool”

În primul rând ai nevoie de nişte haine care să îţi placă, să te simţi bine în ele…Dacă vor fi inconfortabile, toată petrecerea o să  stai să-ţi aranjezi hainele. Sau…Alege-ţi o tinuta care sa-i faca pe toti sa crape de invidie, fie ultimul racnet al modei, fie ceva evident foarte costisitor sau, daca nu, curajos dar de bun gust (depinde de cum vrei sa se incheie petrecerea). Tine minte insa ca, in timp ce o tinuta clasica, impecabila, te ajuta sa fii impunator intreaga seara, o tinuta indrazneata te va face de neuitat pentru multa vreme.

Regizeaza-ti aparitia

Fa-ti intrarea intr-un mod spectaculos, fie inconjurat de un grup galagios de prieteni care sa atraga atentia, fie pregateste-ti o cunostinta sa spuna cu voce tare din celalalt capat al salii: "Ai ajuns, in sfarsit! Ce bine imi pare sa te revad!". Ei, bine, da, invitatii vor intoarce capul de curiozitate si vor afla ca "vedeta serii" a sosit.

Fii indraznet

Adopta o postura sigura pe tine si priveste-ti interlocutorii direct in ochi. Aceasta atitudine te face foarte interesant, in special pentru sexul opus. Chiar daca nu te simti deloc in largul tau, prefa-te ca esti. Iar dupa ce repeti experienta de cateva ori, chiar o sa devii foarte increzator in calitatile tale.

Un flirt mic nu strica niciodata

Fii zambitor si comunicativ. Pastreaza contactul vizual cu cel caruia i te adresezi, dar nu te holba, oricat de incantat ai fi de ceea ce ai in fata ochilor. Flirteaza un pic iar pe masura ce petrecerea avanseaza "mareste doza". Nu face greseala de a ramane blocat intr-unul din colturile incaperii sau singur in cu cineva. Asta daca iti mai doresti sa fii sufletul petrecerii si nu ti-ai schimbat intre timp "obiectivul".

Fa risipa de complimente

Atat in viata de zi cu zi si cu atat mai mult la petreceri oamenii isi doresc sa se simta bine, sa fie incurajati, sa li se descopere calitatile. Fii generos cu cei din jur si complimenteaza-i. Oricine atrage atentia in mod placut prin ceva anume:o pereche de cercei, un zambet atragator, o manichiura speciala, un parfum sexi. Totul este sa faci cateva remarci cu voce tare. Fii convins ca ele incalzesc atmosfera.

Circula

Evita sa ramai toata seara prizonierul unui grup, oricat de atractiv ar parea. Circula, fa-ti cunostinte noi, intra in "lumina reflectoarelor". Ocoleste-i pe cei care obisnuiesc, din plictiseala sau din lipsa de inspiratie, sa se agate de cei care insufletesc petrecerile, printre care, nu-i asa, iti doresti sa fii si tu.

Fa-ti "lectiile"

Nu poti emite pretentia de a fi sufletul unei petreceri daca nu te pui din timp la curent cu cele mai noi evenimente, mondene sau nu, si cu ultimele productii cinematografice sau muzicale. Nimeni nu sta mai mult de 2-3 minute langa o persoana care nu gaseste nimic mai interesant de discutat decat despre bolile de care sufera sau despre necazurile de la scoala sau job.

Sfat

Nu intra intr-o controversa legata de bani, politica, religie sau dragoste. Se termina intotdeauna cu scandal, resentimente si multe vorbe grele spuse pe negandite. Nu mai vorbim de starea de tensiune creata in jur, care nu se risipeste prea usor si care se va intipari in mintea invitatilor, existand riscul ca acestia sa te evite altadata. Nu te baga in vorba cu orice pret, asculta-i si pe ceilalti.

Nu uita acasa ... simtul umorului

Un succes garantat iti va fi adus de replicile spumoase, bancurile bune si glumele inteligente cu care garnisesti o conversatie. In plus, fii ager si implica-te in stabilirea de relatii intre invitati. Fa-le cunostinta, ajuta-i sa-si gaseasca puncte comune. Cine stie cand vei fi rugat ... sa fii nas?

Nu pierde timpul inutil

Evita-i pe cei preocupati excesiv de mancare sau bautura. Nu sunt interesati sa afle cine e sau nu sufletul petrecerii, asa ca nu vor putea aprecia eforturile pe care le depui si nici nu te vor tine minte mai tarziu.

Animează petrecăreţii.
În caz că lumea nu are inspiraţie, hai chiar tu cu idei de jocuri de societate sau, mai tare, jocuri pe muzică… dacă eşti în pană de idei uite aici o mulţime de jocuri http://jocuripentrucopiimarisimici.blogspot.com  şi sigur toţi te vor ţine minte şi te vor mai chema.

cum sa fi sufletul petrecerii, poza de pe ehow.com/

Voi aţi fost vreodată sufletul petrecerii? Ce aţi făcut?

Niciun comentariu: