La ce se referă o petrecere pentru copii ?


petreceri copii, organizare petrecere copii, petreceri pentru copii cluj,


Petrecerile sunt momente unice în care cei mici şi mari se pot bucura împreună  fiind protagonişti la diferite activităţi distractive cum ar fi petrecerea timpului împreună cu cei dragi, jocuri şi activităţi de animaţie, jocuri pe muzică , picturi pe faţă sau modelaj de baloane şi binenţeles, bucuria de a savura din tort sau de a descoperi cadourile şi surprizele pe care sărbătoritul le primeşte de ziua sa.  Organizate acasă, la grădiniţă, la diferite restaurante, în cluburi şi căsuţe special amenajate pentru asfel de evenimente petrecerile aniversare sau tematice pentru diferite ocazii, pot reprezenta momente importante din viaţa fiecăruia dintre noi…

Ce are nevoie o petrecere pentru copii pentru a fi reuşită?

 

Planificarea unei petreceri pentru copii poate fi o adevarată provocare şi tot ce are nevoie un părinte sunt câteva idei bune.Ar fi bine să îţi faci un plan cu câteva săptămâni înainte la care să implicit şi copilul dacă este mai mare…
Ar trebui să alegeţi o tematică, apoi să vă gândiţi cu câţi invitaţi vreţi să vă distraţi, ce vârste au şi, foarte important, de ce buget dispuneţi…În funcţie de aceste prime aspecte urmează să alegem invitaţiile (putem să le creem chiar noi), să alegem locaţia pentru petrecere ( acasă, într-un loc special amenajat sau într.-un  loc unde va trebui ca cineva să-l pregătească pentru un asfel de eveniment cu diferite elemete de décor adaptate la tematică). Mai avem nevoie de mâncare şi ceva răcoritor de băut. De obicei în meniul de petrecere se alege pizza dar dacă vrei să mai schimbi “moda”, poţi opta pentru platouri, meniuri cu nuggeti, sanvishuri simpatice de eşti talentat în bucătărie sau platouri cu fructe….
Apoi trebuie să ne găsim nişte muzică. Ar fi bine să o pregătim din timp….Nu există petrecere fără dans şi voie bună… şi să nu uităm să pregătim nişte idei de program cu activităţi şi jocuri pentru toată lumea…Pentru câteva ore nici unul dintre invitaţi nu ar trebui să se plictisească… De la nici o petrecere nu lipseşte tortul aniversar. Iar la pentru finalul său, dacă ne rămâne buget, am putea pregă nişte cadouri simbolice, drept amintire pentru invitaţii nostril dragi.

Unde se ţin petrecerile pentru copii?

 

Petrecerile au pot să aibă loc în locaţii proprii ( acasă, sedii de firme ) sau în locaţii închiriate ( locuri de joacă, grădiniţe , restaurante şi pensiuni, chiar şi în aer liber dacă este vorba de petreceri de aventură). Animatorii profesionişti reuşesc să facă atmosferă plăcută oriunde, deoarece de-a lungul timpului am fost puşi în diferite situaţii, de la scene cu 100 de spectatori pâna la petreceri intime pentru copii cu doar 15-20 de invitaţi.

Cât durează o petrecere pentru copii?

 

Petrecerile pentru copii durează cel mai adesea în jur de 3 sau 4 ore în total, însă se pot prelungi sau pot să dureze şi mai puţin dacă “petrecăreţii” sunt mici. Programul de animaţie şi jocuri durează o oră şi jumătate - două, Copiii au nevoie şi de timp pentru odihnă, să stea la masă, să servească bunătăţi. Se poate stabili dinaite în funcţie de vârsta copiilor şi numărul lor cât ar trebui să dureze o petrecere.


Care este programul unei petreceri?


De obicei, se amenajează spaţiul şi se pregătesc ultimele detalii. Încep să apară invitaţii care sunt primiţi pe rând…Încep activităţile (câteva joculeţe energizante, pe muzică, şi face painting atunci când este cazul, activităţi în exterior sau la trambulină şi topogan când dispunem de ele ) care se combină cu servire de apă, suc şi sărăţele. Apoi se face pauză de masă ( aperitive, senvishuri sau binecunoscuta pizza). Continuăm să ne distrăm cu jocuri şi concursuri, dansuri şi voie bună. Vine momentul tortului mult aşteptat. Se poate continua cu deschiderea cadourilor şi cu un ultim joc sau dans de final. Iar la finalul petrecerii se pot oferi cadouri invitaţilor (poate chiar sub forma unei tombole).

Activităţile, Animaţia şi jocurile pentru copii

Unul dintre motivele pentru care părinţii optează pentru organizarea unei petreceri pentru copii se datorează şi acestei nevoi de a fi o persoană specializată care să le propună şi să-i implice pe cei mici în diferite activităţi şi jocuri distractive. Jocuri clasice cum sunt “jocuri pe muzică”, dans, “scaunele musicale”, “limbo”, “calcă balonul”, “statuile muzicale”, sfoara...sau unele noi, adaptate la tematici şi la vârsta invitaţilor, fac din petrecere un adevărat moment de neuitat. Organizate de animatori costumaţi, ce au roluri diferite (clowni, piraţi, zâne şi prinţese, sau personaje îndrăgite din poveşti, filme şi desene animate), petrecerile prind viaţă şi culoare. În funcţie de buget putem menţiona activităţi opţionale precum picturi pe faţă, modelaj de baloane, karaoke, piñata, parada costumelor sau a măştilor, atelier de decorat tort sau de confecţionat felicitare pentru sărbătorit, jocuri pe we, etc.

Atunci când sunt mai mari copiii déjà aţi putea opta pentru tematici de aventură, cu activităţi precum tir cu arcul tiroliană sau painball, în care cu siguranţă toţi invitaţii îşi vor creşte adrenalina.


De ce să organizaţi o petrecere pentru copii?

Sunt mai multe motive pentru care alegem să organizăm o petrecere pentru cei. Unul dintre ele este pentru că îi iubim şi ne place să îl ştim în centrul atenţiei, mai ales de ziua lui. Un alt motiv ar putea fi ideea de a ne aduna cu mic cu mare, de a ne revedea şi de socializa într-o atmosferă plăcută, caldă şi prietenoasă. Se întâmplă rar ca să reuşim să avem timp să ne vedem des iar asfel de ocazii sunt numai bune. Ne ajută să ne cunoaştem mai bine, să ne apropiem unii de ceilalţi, să ne bucurăm împreună. Iar atunci când optaţi ca petrecerea să fie organizată de cineva cu experienţă în domeniu, nu faceţi decât să vă uşuraţi munca şi să vă acordaţi timp de a fi parte din petrecere şi de a vă bucura de eveniment alături de invitaţi. Vă încurajez să apelaţi la specialişti pentru consultanţă şi idei, pentru invitaţii, pentru spaţiu şi decoraţiuni de petrecere, pentru cele mai potrivite meniuri, pentru cele mai delicioase şi originale torturi, pentru activităţi şi jocuri sau pentru cadouri.

Autor. Ioana Găzdac

Niciun comentariu: