Cum organizezi o petrecere




Petrecerile de familie sunt intotdeauna o bucurie, cand vin doar rudele preferate sau prietenii apropiati, nu? Dar o petrecere cu adevarat reusita trebuie planificata din timp, pana la cel mai mic detaliu, pentru a fi siguri ca nimic nu va poate strica buna dispozitie.





In primul rand, alege o tema pentru petrecerea ta. Iti va fi mult mai usor sa faci asta daca petrecera e organizata cu ocazia unei sarbatori (de Craciun, de Anul Nou), sau se sarbatoreste un eveniment special (un botez sarbatorit in familie, o petrecere de burlacite, absolvirea facultatii etc). Asa ca vei stii din start daca e o petrecere formala, la care se preteaza o anumita tinuta a invitatilor si un anumit meniu din partea ta sau va fi o petrecere casual. Si mai ales, nu uita sa te gandesti din timp daca invitatii vor sta jos pe durata petrecerii (cum e cazul unei cine formale) sau se va dansa, invitatii se vor plimba, vor dansa si vor lua masa in regim de bufet suedez.









Stabileste ziua si ora petrecrii, gandeste-te la posibilii invitati, alege locatia (fie ca este o petrecere de interior, fie ca organizezi petrecere in aer liber, de exemplu in gradina) si gandeste-te daca ai nevoie sa inchiriezi un spatiu pentru asta sau casa ta iti permite sa organizezi si o petrecre cu mai multi invitati. De obicei, botezurile de exemplu, se tineau acasa, in grup restrans, insa noile tendinte au impins botezul spre localuri luxoase si deci trebuie sa te gandesti daca si cum te vei descurca sa platesti inchirierea salii. Nu uita sa faci o lista cu toate aceste detalii, iti va fi esentiala pentru alcatuirea unui buget, pe care, o data intocmit, va trebui sa il respecti cu strictete.





Invitatiile la petrecere sunt foarte importante pentru ca prin stilul in care sunt redactate vor transmite invitatiilor ce tip de petrecere este si cat de formal trebuie sa se imbrace. In cazul in care este o petrecre surpriza, e de preferinta sa faci invitatiile telefonic, pentru a pastra cat mai bine secretul. Daca totusi alegi sa trimiti invitatii, ofera cat mai multe detalii cu putinta: ora de inceput a petrecerii, tema aleasa si mai ales nu uita sa mentionezi daca se sarbatoreste un eveniment special. De obicei, daca nu specifici pe invitatie, de exemplu, ca este o zi de nastere, risti ca invitatii care nu au stiut sa se simta stranjeniti la petrecere. In cazul in care alegi o locatie mai deosebita, nu uita sa incluzi pe invitatie si o mini-harta, pentru a ghida invitatii.





Decoratiile alese trebuie sa fie in ton cu tema petrecerii si sa se limiteze in bugetul pe care l-ai stabilit de la bun inceput. Nu uita de aranjamentele de fructe si flori sau de pastilele de lumanari, care vor foi de mare efect, indiferent daca petrecerea e de interior sau exterior.





Muzica trebuie la fel sa fie foarte bine aleasa, nu doar in functie de tema petrecerii ci si in functie de gusturile invitatilor si varsta lor. Pe langa muzica, nu exclude diversele jocuri distractive, adaptate tot in functie de tematica aleasa si mai ales planificate foarte bine in timp. Nu suprapune un joc cu servirea fripturii, de exemplu. Iar daca sunt si copii la petrecere (chiar daca nu e o petrecre pentru copii, poate fi vorba de copii invitatilor) gandeste-te din timp la o modalitate de a-i intretine, astfel incat adultii sa se poata bucura de petrecerea lor. Nu uita ca poti gasi un student sau un elev de liceu care are nevoie de bani de buzunar, care se poate ocupa de copii, le va organiza jocuri sau chiar poate tine locul unui clown.


gasesti animatori foarte buni sunand la 0754060537 sau scriind la ioanagazdac@gmail.com

articol de pe ifeel.ro

Niciun comentariu: