Jocuri de petrecere




O petrecere la voi acasă este super. Dar ce faci când se adună mai mulţi copii şi sunt momente în care se plictisesc. Mai bine propune-le niste joculete si cu siguranta se vor distra de minune si nu vor uita petrecerea.

Iata că vă propun în rândurile de mai jos o colecţie de joculeţe care prin foarte bine la petreceri. Chiar si unele dintre jocurile mai "demodate" (ca de exemplu Scaunele Muzicale sau cursele cu stafetă) pot aduce încă hohote de râs şi clipe memorabile chiar şi copiilor mai "sofisticaţi" din era calculatoarelor. Multe din aceste jocuri au supravieţuit în timp cu brio, şi-au demonstrat practicalitatea, putând fi adaptate la aproape orice tematica a unei aniversări.
      
O mică observaţie: copiilor nu le face plăcere să fie scoşi din joc, aşa că este mai bine să îi lăsaţi să se joace în continuare, dar să le acordaţi o mică "pedeapsă", ca cele pe care le veţi vedea în "variatia la scaunele muzicale" de mai jos.


  • Variatie la Scaunele Muzicale: La această activitate clasică pentru copii, folosiţi scaune, perne de canapea, prosoape de mână sau nişte perne mai mici. Puneţi mai puţine scaune decât numărul jucătorii. Copiii dansează şi se mişcă pe muzică, iar când aceasta se opreşte ei se grăbesc să se aşeze pe un scaun. Copiii care nu au mai prins un scaun liber vor trebui sa faca ceva amuzant în timpul următoarei runde de dans, ca de exemplu să sară într-un picior sau să mearga în patru lăbuţe!

  • Limbo: "Cât de jos poţi să te îndoi?" Aşezaţi o bară (coardă), care poate fi ridicată sau coborată, sau de care ţin două persoane. Porniţi muzica în fundal (puteţi alege piese care să se conformeze cu tema petrecerii) şi toată lumea trebuie sa treaca pe sub bara. Fiecare persoana trebuie sa treaca pe sub bara cu fata inainte si aplecat pe spate! Acesa este unul din jocurile mai dificile, dar cu cat se lasa bara mai jos cu atat rasetele vor fi mai zgomotoase!

  • Ghiceste-ti Animalul: Lipiti o hartie cu poza sau numele unui animal pe spatele  fiecaruia dintre copii (si parinti). Copiii trebuie sa puna intrebari pana cand isi dau seama care este animalul lor.

  • Statui Muzicale: Toti jucatorii trebuie sa danseze cat timp muzica este pornita. Cand  se opreste, copiii trebuie sa incremeneasca ca niste statui pe tot timpul cat nu se aude muzica. Urmatoarea data cand muzica este oprita puteti sa le cereti copiilor sa stea intr-un picior, sa-si ridice mainile sau sa fie statuia unui animal.

  • Mumia "Igienica": Acesta este unul din jocurile clasice pentru copii in care  trebuie sa se infasoare din cap pana in picioare in hartie igienica. Fiecare copil are un partener. Unul va fi "mumia" iar celalalt il infasoara. Incepeti numaratoarea inversa. Cand s-a dat startul, partenerul va incepe sa isi infasoare "mumia" in hartie igienica din cap pana in picioare. E mai greu decat credeti, dar e si foarte distractiv. Castiga primul care si-a infasurat "mumia"  complet, fara sa mai lase la vedere vreo parte a corpului!! (Cate un sul de hartie igienica de echipa.)

  • Guma cu Frisca: La orice petrecere pentru copii, acesta este unul dintre cele mai amuzante jocuri care promite si o mozoleala pe cinste!! Puneti intai o guma de mestecat intr-o farfurie (fara ambalaj). Apoi umpleti farfuria cu frisca. Legati mainile jucatorilor la spate. Cand dati startul, fiecare jucator se avanta cu fata in farfuria de frisca, incercand sa gaseasca guma de mestecat. Castiga primul care va mesteca guma si va face un balon din ea.

  • Aruncarea Baloanelor cu Apa: Acesta este unul dintre cele mai bune jocuri de exterior pe timp de vara in care jucatorii vor incerca sa prinda baloane cu apa! La fiecare prindere reusita, ei se vor indeparta din ce in cel mai mult. Faceti echipe de cate doi jucatori care sa fie fata in fata la un metru distanta. Apoi vor incepe sa isi arunce balonul de la unul la altul. De fiecare data cand balonul este prins, jucatorul care l-a prins face un pas inapoi. Pana la urma cineva se va uda! Castiga cine ajunge cat mai departe fara sa se ude. Si ouale crude in loc de baloane sunt o alternativa extrem de amuzanta.

  • Surprize pentru musafiri: Decupează peştişori din hârtie colorată şi ascunde-le în cameră înainte ca musafirii tăi să ajungă la tine. Roagă-i pe musafiri să caute peştişorii asunși. Celui care a găsit cei mai mulţi peşti oferă-i un premiu!   Nu uita nici de cei care erau mai puţin atenţi.
  • Serveşte-i şi pe ei cu câte o mică atenţie, astfel vei da dovadă de ospitalitate!

  • Scaunul fermecat: Aşează câteva scaune în cerc, cu unul mai puţin decât numărul musafirilor tăi.  Alege o melodie potrivită şi indeamnă-i pe musafirii tăi să danseze. Unul dintre oaspeţi, cel care nu are scaun, stă la margine, şi la un moment dat strigă:  "Unde e scaunul fermecat?"
  • Musafirii trebuie să se aşeze pe scaunele puse în cerc cât mai repede posibil.  Cel care a rămas fără scaun va sta la margine, şi jocul se contiună!

  • Clopoţelul magic: Aşezaţi-vă pe covor, în cerc. În mijlocul cercului va sta gazda petrecerii, ţinând în mână un beţişor. Bețișorul are pe cap o scufiţă, de moţul căreia atârnă un clopoţel mic.
  • Trageți scufița peste ochii gazdei, să nu vă vadă. Voi, musafirii ridicați-vă de pe covor şi spuneți: "Un, doi, trei! Va bate beţişorul şi va suna clopoţelul!"
    Gazda dă din cap în stânga şi în dreapta ca să sune clopoţelul. Bate de 3 ori cu beţişorul în podea.  Musafirii se opresc şi aşteaptă să li se întindă beţişorul. Unul dintre musafiri prinde beţişorul şi o strigă pe gazdă pe nume. Dacă gazda ghiceşte cine e musafirul care a strigat-o schimbă rolulile între ei şi jocul continuă.

  • Regele şi regina liniştii: Aşezaţi-vă pe covor.  Unul dintre voi va fi regele sau regina liniştii. Regele ales va chema la el pe unul dintre musafiri.  Musafirul va trebui să ajungă la tronul regelui cu paşi uşori, fără să facă zgomot.  După ce a ajuns îl salută reverenţios pe cel care l-a chemat, apoi se schimbă locurile şi jocul contiună.

  • Mici detectivi: Roagă-i pe musafiri să ocupe loc pe covor sau pe scaune. Doi musafiri vor intra într-o altă cameră. În acest timp musafirii îşi schimbă îmbrăcămintea între ei. Muafirii se întorc şi trebuie să ghicească ce s-a schimbat. 

Niciun comentariu: