Petrecere acasă pei cei mai mititei (1-3 ani)




Câţi invitaţi? Nu chema mai mult de 4-5 copii şi invită-i doar pe cei pe care micuţul îi cunoaşte bine. La vârsta asta, părinţii vor sta cu copiii şi vor dubla numărul musafirilor.

Durata? Maximum o oră şi jumătate (două) e absolut suficient. Cam atât le vei putea capta atenţia, fără să-i oboseşti şi fărăr să se plictisească.

Când? Majoritatea copiilor mici dorm la amiază şi sunt mai bine dispuşi dimineaţa, aşa că cel mai bun interval orar e înainte de prânz.

Ce tematică? Ţine cont de preferinţele pe care le au copiii la această vârstă: animale, zâne, prinţese. Poti improviza, folosind culoarea ori jucăria favorită a copilului. Nu uita: cât mai multe baloane!

Jocurile? Este o vârstă prea fragedă pentru ca ei să înţeleagă regulile unor jocuri. Pune-le la dispoziţie jucăriile copilului tău şi sigur se vor simţi foarte bine. Le mai poţi capta atenţia cu activităţi simple şi hazlii:
·        Să colorize pe hârtii printate
·        Să picteze cu degetele
·        Instrumentele muzicale (improvizează-le din sticle mici de plastic, închise bine, şi câteva boabe de orez sau fasole uscată).
·        Baloane de săpun sunt adorate de micuţi. Dacă o să aveţi câteva la indemână ar fi ideal.
·        De asemenea, micuţii petrecăreţi sunt foarte implicaţi în a aduna bile colorate iar dacă aveţi un cos plin pe care îl veţi arunca deasupra lor de câteva ori, vor fi super extaziaţi.
·        Baloanele, gustările şi muzica vor face restul.
Mâncarea. Nu este nevoie să pregătiţi o masă propriu-zisă, ci doar să serviţi câteva gustări uşoare, mici sandvişuri, prajiturele de casa, poate nişte iaurturi. Idei pentru tort: poţi scrie numele copiilor, folosind ciocolată topită sau frişcă, sau poţi decora tortul cu litere din ciocolată.

Cadouri pentru invitaţi. La plecare, oferă-le punguţe identice cu câte o mică jucărioară (ai grijă să nu poata fi înghiţită) sau, mai sigur, cu ceva dulce (bombonele, napolitane). Sau dacă rămân din baloane decorative puteţi să le puneţi pe beţe şi să le oferiţi cadou la plecare.

Copiii nu prea vor să împartă lucrurile cu ceilalţi, aşa că deschide cadourile primite mai târziu, ca să eviţi plânsetele şi conflictele.

Niciun comentariu: