Petrecere cu buget redus

La Aniversarea copilului, ideal ar fi să existe o locaţie de petrecere (căşuţă, club, grădiniţă, afterschool), animatori care să îi supravegheze şi să se ocupe de activităţile copiilor (clowni, prinţese, personaje din poveşti sau din desene animate) şi catering asigurate, doar că ar însemna un efort financiar serios.

O să încercăm să găsim nişte idei despre cum puteţi organiza o superpetrecere acasă, cu buget mic.

Secret! Dacă vă organizaţi  cu ceva timp dinaite sigur nu veţi uita nici un detaliu 

Bugetul. Stabileşte câţi bani vei cheltui şi nu te abate de la sumă.

Invitaţiile. Nu face invitaţia doar verbal. Poţi printa invitaţii haioase de pe Internet sau le puteţi face chiar voi singuri; oferă-le cu trei săptămâni înainte.

Invitaţii. Se spune că cea mai reuşită petrecere este cea la care numărul invitaţilor este egal cu vârsta copilului plus unu. Dacă nu poţi ţine seama de recomandare, ideal ar fi să nu fie mai mult de 10-12 copii. Altfel, se vor împărţi pe „grupuleţe“ şi vor fi greu de supravegheat.

Decorare. Alege o temă pentru amenajarea spaţiului pentru petrecere sau foloseşte multe baloane, de forme, mărimi şi culori diferite.

Mâncare. Nu opta pentru o masă elaborată, cei mici nu vor lăsa distracţia pentru mâncare. Un bufet suedez cu minisandvişuri, sărăţele şi felii de pizza este ideal.

Băuturi. Asigură-le răcoritoare sănătoase şi apă plată. După joacă, micuţii vor fi însetaţi.

Tortul. Prepară singură tortul sau cumpără blatul, însiropează-l şi decorează-l cu cremă.

Muzica. Cei mici adora muzica şi dansul, dar nu e nevoie de un DJ. Pregăteşte un playlist sau câteva CD-uri cu muzică preferată a copilului.

Cadouri. La plecare, oferă-le invitaţilor un mic dar (set de culori, minipuzzle, revista, CD).

Niciun comentariu: