Petrecere acasă pentru copii ceva mai măricei (6-9 ani)





Câţi invitaţi? Preferabil 8 sau 10, dar poţi invita până la 15. În caz contrar, te vei descurca tare greu. O recomandare: invită pe cât posibil copii de acelaş sex cu copilul tău, pentru că la această vârstă, băieţii preferă să se joace cu alţi băieţi, iar fetele cu fete.

Durata? Cel mult trei ore.

Când? După orele de şcoală sau într-o dupamiază de weekend.


Ce tematică? Gândeşte-te la o „petrecere activă“: sportul preferat al copilului, culoarea favorită, aniversarea-carnaval, micii cofetari (câteva fursecuri simple, pe care trebuie să le decoreze cu glazuri de culori diferite, un tub cu friscă, stafide, fructe confiate, bombonele), pizza party (la fel ca la cofetărie, doar că se folosesc mici blaturi de pizza), pictura pe faţă, cu seturi de culori speciale (le poţi lua şi de la magazinele online).

Alte idei simple si deosebite: prezentare de moda sau disco-party.

Jocurile. Preferatele vârstei: căutarea comorii, “Oglinda”, “statuile muzicale”, “Scaunele musicale”, “Cheile împăratului”, povestea pe roluri sau desene pe asfalt (asta dacă ai la dispoziţie o curte).

Mâncare. Serveşte câteva gustări calde precum pizza, miniburgeri, hot-dogs, eventual chips-uri, sărăţele sau minipateuri calde şi nu uita de îngheţată.

Idei pentru tort. Transformă blatul de tort într-un mic castel decorat cu îngheţată de arome şi culori diferite sau taie-l în bucăţele şi imaginează un trenuleţ.

Cadouri pentru invitaţi. Alege orice îţi dictează imaginaţia, dar asigură-te că fiecare copil va primi un dar şi un mesaj de mulţumire.

Niciun comentariu: