Petrecere acasă pentru copii mici (3-6 ani)




Câţi invitaţi? Numărul recomandat e de 6-9 copii sau, conform regulii, „un invitat pentru fiecare an al copilului plus unu“.

Durata? Este vârsta la care sunt plini de energie, dar cel mai bine e să nu depăşiţi două ore şi jumătate (trei ) (depinde şi de locaţia petrecerii).

Când? După-amiaza, nici prea devreme, astfel încât cei mici să-şi facă somnul de prânz, dar nici prea târziu, să nu se apropie prea mult ora de culcare şi să se simtă obosiţi.






Ce tematică? Poţi folosi o mascotă care va oferi un plus de culoare petrecerii, sau alege party-ul cu costume, pe care le poţi improviza rapid şi uşor, cu puţină imaginaţie.
  • Băieţi: piraţi cu o bandană peste frunte şi o legătură peste un ochi sau, poate, supereroul preferat.
  • Fetiţe: rochiţe de prinţese sau zâne.
  • Unisex: cowboy şi indieni sau vrăjitori şi vrăjitoare.
Jocurile. Câteva jocuri care să nu dureze mult: jocuri de masă, “Fierbinte sau rece”, “scaunele muzicale”, “baba oarba”, “pictură pe feţă”, desen pe baloane, parada costumelor (oferă premii sau dimplome (care se fac uşor la calculator), tuturor copiilor prezenţi la petrecere: pentru costumul cel mai amuzant, cel mai fioros, cel mai colorat etc.)

Mâncare. Optează pentru batoane de cereale, minipizza, chifteluţe, poate o cremă de brânză proaspătă, iaurturi cu fructe, un kebab vegetarian sau fructe în ciocolată.

Idei pentru tort. Poti alege sa decorezi tortul cu figurine decupate din aluat dulce sau chiar cu animale de jucărie.

Cadouri pentru invitaţi. O revistă cu personaje de desen animat, o figurină de turtă dulce, un pistol cu apă, un CD cu muzică pentru copii sau un set de bijuterii colorate sunt idei foarte bune şi deloc costisitoare.

Niciun comentariu: